Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

Органи прокуратури Полтавщини захищають інтереси держави у сфері охорони навколишнього природного середовища

Полтавським апеляційним судом підтримано позицію прокуратури та задоволено позовну заяву про визнання незаконним наказу Головного управління Держгеокадастру в області щодо надання у власність жителю обласного центру земельної ділянки та повернення її державі.

Так, Полтавська місцева прокуратура встановила, що 0,12 га землі було безоплатно передано особі у приватну власність. Однак ця земельна ділянка розташована в заплаві та водоохоронній зоні річки Коломак, а тому не може надаватися у приватну власність і використовуватися для садівництва, городництва чи будівництва.

З метою захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища, жителів населених пунктів Лісок і Макухівка, а також упередження екологічної катастрофи, до якої могла б призвести забудова заплави, місцева прокуратура звернулася до суду. 

Наразі в Полтавському районному суді перебуває 50 позовних заяв прокуратури з аналогічних питань.

Довідково: відповідно до пунктів 5, 8 частини 1 статті 80 Водного кодексу України з метою охорони водності малих річок забороняється розорювати заплавні землі та застосовувати на них засоби хімізації, надавати земельні ділянки у заплавах річок під будь-яке будівництво, а також для садівництва та городництва.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 1890