Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2020

На Полтавщині викрили подружжя та їхнього знайомого депутата сільради на крадіжці вуглеводневої сировини (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області спільно з поліцією та СБУ викрили групу із 3 осіб на крадіжці вуглеводневої сировини поблизу одного із сіл Лохвицького району. 

За даними слідства, 18 липня 2020 року троє жителів Лохвицького району зірвали опломбування на сховищі та через гумовий шланг із приєднаною помпою відкачали близько 2 м3 нафти, спричинивши нафтогазовидобувному управлінню «Полтавагнафтогаз» збитки, сума яких наразі встановлюється.

   

Через кілька годин таким же чином вони знову проникли до цього ж  сховища і почали відкачувати вуглеводневу сировину, але були виявлені та в порядку ст. 208 КПК України затримані правоохоронцями. Двоє із затриманих є подружжям, а їхній знайомий – депутатом сільської ради.

Наразі усім трьом особам повідомлено про підозру у крадіжці та незакінченому замаху на крадіжку, поєднаними з проникненням у сховище, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2504