Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Учасникам організованої групи повідомлено про підозру у збуті вогнепальної зброї та наркотиків

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області  учасникам організованої групи повідомлено про підозру у незаконному носінні, зберіганні, придбанні, збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, незаконній переробці вогнепальної зброї, вчинених повторно, організованою групою; незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті особливо небезпечних наркотичних засобів і психотропних речовин, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 263-1, ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, до складу групи входило 3 жителів Кременчука, які через Інтернет купували запчастини та стартові пістолети і переробляли їх на вогнепальну зброю, яку потім продавали, а гроші ділили між собою. Окрім цього, вказані особи займалися реалізацією канабісу та метамфетаміну.

Припинили діяльність групи у червні 2020 року.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2180