Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

За розбій, вчинений у потязі, кожного з нападників засуджено до 9 років позбавлення волі

За результатами судового розгляду кримінального провадження в Хорольському районному суді троє жителів Полтавської та Дніпропетровської областей отримали покарання за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК України).          

У лютому 2019 року на залізничному вокзалі станції «Гребінка» обвинувачені познайомилися з чоловіком і після спільного розпиття спиртного запропонували йому поїхати в Лубни та приємно провести дозвілля. На пропозицію потерпілий погодився, і всі четверо здійснили посадку у приміський електропотяг, де продовжили вживати алкогольні напої. Дочекавшись, коли у вагоні залишиться одна пасажирка, яка сиділа спиною до компанії і розмовляла по телефону, зловмисники побили потерпілого, зняли з нього верхній одяг, взуття та заволоділи двома мобільними телефонами, грошима й іншими особистими речами. У подальшому, коли усі троє вийшли на станції, побитий попросив жінку допомогти. Вона повідомила про подію працівників залізничного транспорту, які викликали правоохоронців.

За скоєне кожного з нападників засуджено до 9 років позбавлення волі. Визначаючи покарання, судом враховано, що один із обвинувачених 10 разів притягувався до відповідальності, здебільшого за корисливі злочини, за які має незняті і непогашені судимості; другий скоїв злочин у період невідбутого покарання за грабіж; третій вчинив низку корисливих злочинів у період судового розгляду цього кримінального провадження.

Обвинувачені не погодилися з призначеним покаранням і оскаржили його.    


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2132