Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Викрито протиправну діяльність службових осіб одного з товариств Київської області (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в Полтавській області викрито службових осіб одного з товариств Київської області.

За даними слідства, особи упродовж 2017-2020 років відображали в документах бухгалтерського обліку та податкової звітності неіснуючі господарські операції з продажу фальсифікованих підакцизних товарів на користь низки суб’єктів господарювання, внаслідок чого ухилились від сплати податків.

 


Під час обшуків в офісних приміщеннях, автозаправних станціях та на території виробничих потужностей, які знаходяться у користуванні зловмисників, вилучено понад 26 тис. літрів фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів, резервуари з рідиною з характерним запахом нафтопродуктів, документи. Орієнтовна загальна вартість вилучених підакцизних товарів – майже 5 млн грн.  

Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень – ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 212 КК України (виготовлення, зберігання з метою збуту, а також збут паливно–мастильних матеріалів та несплата податків в особливо великих розмірах). 

Досудове розслідування триває.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 1933