Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

Безпідставна невиплата заробітної плати – прокуратура звертається до працівників приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ»

На початку 2020 року до Кременчуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області надійшли звернення від колишніх працівників приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ», в яких йшлося, що службові особи вказаного суб’єкта господарської діяльності умисно та безпідставно не виплачують заробітну плату більш як за один місяць, унаслідок нецільового використання коштів, призначених для виплати заробітної плати та інших встановлених законом виплат.

За вказаним фактом 28 лютого 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 175 КК України. У подальшому Полтавською обласною прокуратурою у вказаному кримінальному провадженні визначено підслідність за слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

Під час досудового розслідування отримано доступи до банківських рахунків товариства, призначено ряд експертиз, стан досудового розслідування двічі заслухано на оперативних нарадах в обласній прокуратурі. Як результат, підприємством уже виплачено заборгованість 21 працівнику на загальну суму 414 тис. 537 грн.

Водночас на сьогодні загальна кількість працівників товариства становить 1 тис. 427 осіб. Наразі слідством визнано потерпілими 185 осіб, які звернулися до правоохоронців із відповідними заявами.

Акцентуємо увагу інших працівників приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ» про можливість звернення до органу досудового розслідування (слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області) із заявами про невиплату заробітної плати, що стане підставою для визнання їх потерпілими у кримінальному провадженні та поновлення порушених прав.

Довідково: наразі загальна сума заборгованості по заробітній платі  перед колишніми працівниками приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ» – понад 60 млн грн.  


Пресслужба Полтавської

обласної прокуратури
кількість переглядів: 2553