Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

Начальнику управління Горішньоплавнівської міської ради повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури начальнику одного з управлінь Горішньоплавнівської міської ради повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4  ст. 191, ч. 1 ст. 366  КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що за результатами проведення публічних закупівель між управлінням міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на виконання послуг розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

Незважаючи на те, що вказаний проект не погоджено з Департаментом екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, міськрайонним управлінням у Кременчуцькому районі та містах Кременчуці, Горішніх Плавнях Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Державному підприємстві «Кременчуцьке лісове господарство», а також не отримав позитивного висновку державної землевпорядної експертизи, що було обов’язковою умовою приймання виконаних робіт, начальник управління підписав акт прийому-передачі наданих послуг, які фактично не надані. Унаслідок цього з державного бюджету товариству з обмеженою відповідальністю незаконно перераховано 345 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вирішується питання про відсторонення службової особи від займаної посади та обрання запобіжного заходу.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2844