Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

Вироком суду першої інстанції засуджено двох колишніх вихованців центру соціально-психологічної реабілітації

Полтавською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно двох колишніх вихованців комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради.

Установлено, що наприкінці березня 2020 року у вказаному центрі вночі у присутності інших дітей з мотивів помсти та підтримання авторитету серед неповнолітніх на той час 14-річний вихованець закладу побив та намагався задушити 7-річного хлопчика. У подальшому, спонукавши до злочину 17-річного юнака, обоє дерев’яною полицею з тумби тиснули на шию малолітнього до початку кровотечі та втрати останнім свідомості. Переконавшись, що потерпілий не подає ознак життя, один зі співучасників дозволив присутньому свідку повідомити персонал закладу про скоєне.

За закінчений замах на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), колегією суддів Київського районного суду Полтави молодшого співучасника злочину засуджено на 10, старшого – на 7 років позбавлення волі. Також судом до останнього фігуранта застосовано надання  амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем відбування покарання.

До набрання вироком законної сили особи перебуватимуть під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей працівниками центру (ч. 1 ст. 137 КК України) триває. Наразі в Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса проводиться судова експертиза якості безпеки життєдіяльності та охорони праці.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2097