Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2021

Прокуратурою пред’явлено позов до товариства з метою стягнення орендної плати та повернення земельної ділянки у комунальну власність

За позовом Решетилівської окружної прокуратури Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справі щодо стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та повернення у комунальну власність земельної ділянки площею 32,9 га вартістю майже 24 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2018 році між Руденківською сільською радою Новосанжарського району і місцевим товариством укладено договорів оренди землі для будівництва та експлуатації енергогенеруючих об’єктів. Однак, порушуючи умови договору, товариство несвоєчасно та не в повному обсязі сплачувало орендну плату за користування землею, унаслідок чого упродовж одинадцяти місяців минулого року та двох місяців цього року утворилася заборгованість на загальну суму майже 260 тис. грн, що стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Довідково: орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі.

Землекористувачі зобов’язані своєчасно сплачувати земельний податок або орендну плату. Систематична несплата земельного податку або орендної плати є однією з підстав припинення права користування земельною ділянкою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2024