Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2021

Закінчений замах на умисне вбивство – повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи групі з 4 осіб

Полтавською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом замаху на умисне вбивство, вчиненого 12 січня цього року у Полтаві, на вул. Леваневського.

За даними слідства, 48-річний житель Кременчука, маючи статус «кримінального авторитета», надав своїй довіреній особі вказівку організувати вбивство знайомого, з яким у нього виник конфлікт. У свою чергу довірена особа запропонувала виконати «замовлення» двом кременчуківцям, котрі з метою реалізації задуманого здійснили з пістолета Макарова кілька пострілів, спричинивши потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, та у подальшому зникли з місця події.    

Наразі чотирьом особам повідомлено про підозру: «кримінальному авторитету» – у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, та підбуренні і пособництві у закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 255-1, ч. ч. 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15,  п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), довіреній особі – в організації закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3  ст. 27, ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), двом кременчуківцям – у закінченому замаху на вказаний злочин (ч. 2 ст. 15, п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, 20 травня, Октябрським районним судом Полтави підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в Полтавській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2180