Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Задоволено позов прокуратури про визнання недійсними результату закупівлі та договору підряду капітального ремонту моста

Господарським судом Полтавської області задоволено позовну заяву  Полтавської обласної прокуратури, пред’явлену в інтересах держави в особі  Департаменту  будівництва,  містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської  обласної державної адміністрації до державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» та товариства з обмеженою відповідальністю «Укртрансміст».

Прокуратурою встановлено, що під час публічної закупівлі, проведеної у квітні минулого року тендерним комітетом державного підприємства, переможцем відкритих торгів щодо капітального ремонту моста на автомобільній дорозі місцевого значення Машівка-Карлівка визнано товариство «Укртрансміст», яке запропонувало на проведення ремонту понад 17 млн 680 тис. грн. Водночас тендерним комітетом безпідставно відхилено більш економічно вигідну пропозицію іншого учасника торгів.  

Таким чином тендерним комітетом порушено принципи публічних закупівель та надано перевагу товариству, пропозиція якого дорожча за відхилену.

Суд першої інстанції погодився з доводами прокуратури і визнав недійсними результати закупівлі, проведеної державним підприємством «Агентство місцевих доріг», а також договір підряду з додатковими угодами, укладеними між державним підприємством і товариством на понад 17 млн 680 тис. грн.

Учасники справи мають право на оскарження вказаного рішення.  

Довідково: відповідно до ст. 5 Закону України «Про публічні закупівлі» одним із принципів публічних закупівель є максимальна економія, об’єктивне та неупереджене визначення переможця закупівлі, запобігання корупційним діям і зловживанням.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1819