Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

Під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього відбулася оперативна нарада з обговорення результатів роботи органів обласної прокуратури за І півріччя цього року (ФОТО)

У четвер, 15 липня, під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього проведено оперативну нараду з обговорення результатів роботи органів обласної прокуратури за І півріччя цього року, а також визначення основних завдань на наступний період.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники самостійних структурних підрозділів і прокурори обласної прокуратури, а також керівники і начальники відділів окружних прокуратур.

На нараді зазначалося, що завдяки вжитим прокурорами заходам у цілому по області досягнуто певних позитивних результатів. Зокрема, триває тенденція до зменшення рівня злочинності (-25%), а саме: на 35,6% особливо тяжких і на 14% тяжких злочинів. Менше вчинено кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень.

Посилено протидію організованій злочинності. Припинено протиправну діяльність 14 організованих груп. До суду скеровано обвинувальні акти щодо 52 учасників таких стійких об’єднань.  

На 16% більше направлено до суду обвинувальних актів про кримінальні правопорушення проти довкілля.

За фактами провокації підкупу та прийняття службовими особами пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди до суду направлено 24 обвинувальні акти стосовно 27 осіб.

Підбиваючи підсумки наради, Антон Столітній звернув увагу прокурорів на посилення протидії та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній, земельній сферах, охорони навколишнього природного середовища та інших визначених Генеральним прокурором пріоритетних напрямах, характерних для області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2430