Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

Жителя Полтавського району засуджено за допуск до керування транспортним засобом неповнолітнього

Полтавською обласною прокуратурою у Новосанжарському районному суді підтримано публічне обвинувачення стосовно 42-річного жителя одного із сіл Полтавського району.

За даними слідства, 4 червня цього року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не переконавшись, що 16-річний односелець має посвідчення водія, дозволив останньому сісти за кермо власного  автомобіля «Volkswagen Golf». На автодорозі Дубина-Руденківка, не впоравшись із керуванням, неповнолітній допустив зіткнення з мотоциклом «Hunter» та унаслідок дорожньо-транспортної події загинув, неповнолітня пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що загиблий також перебував у стані алкогольного сп’яніння і не мав посвідчення водія, а відтак і права керувати будь-яким транспортним засобом.

Вироком суду першої інстанції чоловіка визнано винним у допуску до керування транспортним засобом особи, яка не мала права на керування транспортним засобом, вчинене особою, відповідальною за експлуатацію транспортного засобу, що спричинило смерть потерпілого та середньої тяжкості тілесне ушкодження (ст. 287 КК України), і призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, строком на 2 роки.

До відома: згідно з Правилами дорожнього руху, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 № 1306, водієві забороняється передавати керування транспортним засобом особам, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, у хворобливому стані, а також особам, які не мають при собі посвідчення на право керування ним, якщо це не стосується навчання водінню відповідно до вимог цих Правил.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2454