Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

Викрадення банківської картки та грошей – судитимуть колишнього працівника поліції

Полтавською обласною прокуратурою до Лубенського міськрайонного суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського Управління патрульної поліції в Полтавській області за викрадення банківської картки з корисливих мотивів та крадіжку, вчинену повторно (ч. 1 ст. 357, ч. ч. 1, 2  ст. 185 КК України).
 
За даними слідства, у березні поточного року правоохоронець під час виконання службових обов’язків прибув на виклик мешканців однієї з квартир будинку, розташованого на пров. Заячому у Полтаві, де за допомогою фізичної сили відчинив двері сусідньої квартири, з якої текла вода і затоплювала заявників. Виявивши у ванній кімнаті тіло 82-річної господарки оселі, поліцейський викликав слідчо-оперативну групу, до приїзду якої, скориставшись, що за його діями ніхто не спостерігає, заволодів папірцем із пін-кодом, що лежав на тумбі у кімнаті, та банківською карткою, діставши її з паспорта покійної. У подальшому упродовж місяця він зняв із банківської картки понад 5 тис. грн, якими розпорядився на власний розсуд.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. 
 
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2356