Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2022

Понад тиждень утримували та вимагали гроші у викраденого підприємця з Полтавщини - підозрюють трьох іноземців (ФОТО)

Правоохоронцями Полтавщини затримано 3 іноземців за підозрою у викраденні підприємця. Його понад тиждень утримували в одному з будинків Києва, вимагали гроші та погрожували вбити.

Напередодні Нового року, 30 грудня, у м. Пирятин іноземці силоміць  заштовхали на заднє сидіння автомобіля місцевого підприємця і вивезли в Київську область. Зупинивши авто на околиці м. Ірпінь, вони вимагати у чоловіка 400 тис. дол. США, а в подальшому збільшили суму до 1 млн дол., супроводжуючи свої дії погрозами застосування насильства та вбивством. Отримавши відмову, потерпілого привезли у лісовий масив, де погрожували зброєю та побили до втрати свідомості. У подальшому чоловіка утримували в одному з будинків Києва.

Готуючись позбавити підприємця життя, іноземці заздалегідь придбали лопати, надувний човен, металеву гантель вагою 20 кг і дріт.

                 

Вночі 8 січня 2022 року на березі річки Дніпро правоохоронці виявили двох зловмисників, ще одного затримали у будинку, в якому тримали  підприємця.

Наразі усім трьом особам повідомлено про підозру у готуванні до умисного вбивства викраденої людини; незаконному позбавленні волі та викраденні людини, з корисливих мотивів, яке супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, застосуванням зброї, здійснюване протягом тривалого часу; вимаганні передачі чужого майна, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах; незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинених  за  попередньою  змовою  групою  осіб  (ч. 1 ст. 14, п. 3 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 146; ч. 4 ст. 189; ч. 2 ст. 289 КК України).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

Слідчі дії тривають.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1753