Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2022

Дитина – у помийному відрі: на Полтавщині призначено суворіше покарання жінці, яка позбавила життя новонароджену доньку

За апеляційної скарги Миргородської окружної прокуратури Полтавським апеляційним судом 22-річній жительці Краснолуцької територіальної громади, яка вбила новонароджену доньку, призначено суворіше покарання - 4,5 роки позбавлення волі.

Ця подія сколихнула громадськість у грудні 2020 року. Жінка за місцем свого проживання вночі народила живу, здорову дівчинку вагою понад 2,6 кг і втопила у хатньому відрі з помиями. Лише вранці батьки породіллі викликали фельдшерку та повідомили про смерть дитини під час пологів.

Прокурором доведено неправдивість вказаних свідчень, адже, перебуваючи на обліку в лікаря і знаючи строк вагітності, жінка вирішила народжувати без медичної допомоги, свідомо допускаючи можливість суспільно небезпечних наслідків. Окрім цього, після пологів вона не вжила жодних заходів для врятування дитини. Проживши щонайменше 10 хвилин, немовля померло через механічну асфіксію внаслідок утоплення.

Засуджена відбуватиме покарання за ст. 117 КК України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів).

Нагадаємо, у листопаді 2021 року вироком Гадяцького районного суду, який оскаржено прокуратурою, жінку позбавлено волі на 2 роки. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1658