Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2022

15 тис доларів США фіктивного боргу - у Кременчуці за підозрою у викраденні людини та вимаганні грошей викрито місцевих жителів (ФОТО)

Днями група чоловіків із Кременчука у дворі багатоквартирного будинку силоміць заштовхали 58-річного місцевого жителя до автомобіля, вивезли до складського приміщення та вимагали неіснуючий борг – 15 тис. доларів США.

Понад добу незаконно утримуючи потерпілого, здійснюючи психологічний тиск та застосовуючи фізичне насильство, зловмисники змусили чоловіка написати боргову розписку на вказану суму і лише після цього привезли на автостоянку, де перебував транспортний засіб потерпілого, на якому останній повернувся додому, а у подальшому звернувся із заявою до правоохоронців.    

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 146 та ч. 4 ст. 189 КК України (викрадення людини з корисливих мотивів, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, вчинене за попередньою змовою групою осіб; вимагання, поєднане з насильством над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Наразі двох осіб затримано, повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

За процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури досудове розслідування здійснюється Кременчуцьким районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1339