Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2022

Визнано винним та зобов’язано відшкодувати понад 180 тис грн – за незаконну риболовлю засуджено жителя Лубенського району (ФОТО)

У квітні цього року 52-річний житель Лубенського району на р. Сула в адміністративних межах Сенчанської територіальної громади забороненим знаряддям лову – «лісковим павуком» здійснив вилов риби: синця, плітки та плоскирки загальною кількістю 115 екземплярів, чим спричинив  навколишньому природному середовищу шкоду на суму понад 180 тис. грн.

За публічного обвинувачення Миргородської окружної прокуратури вироком Лохвицького районного суду чоловіка визнано винним у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України), і засуджено до 1 року обмеження волі та з врахуванням обставин, що пом’якшують покарання (сприяння  розкриттю  злочину,  щире  каяття,  визнання  вини тощо), на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Також судом задоволено позов прокуратури, пред’явлений до особи, про стягнення на користь вищевказаної територіальної громади завданої браконьєрством шкоди.

Незаконно виловлену рибу та знаряддя лову конфісковано.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1526