Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2022

Неправдиве повідомлення про замінування залізничного переїзду – за підозрою у скоєнні злочину затримано жителя Гребінки

Неправдиве повідомлення про підготовку вибуху критично важливого об’єкта інфраструктури, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 2 ст. 259 КК України), інкримінують 42-річному жителю м. Гребінка.

У суботу, 4 червня цього року, чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зі свого мобільного телефону подзвонив у поліцію та повідомив неправдиву інформацію про замінування залізничного переїзду, розташованого в адміністративних межах Гребінківської міської територіальної громади.

Неправомірні дії особи призвели до порушення нормального ритму роботи на переїзді, затримки руху потягів та безпідставного відволікання  спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення.

Узгодженими заходами правоохоронців (відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області та прокурорів Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури) зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі слідчим суддею Пирятинського районного суду особі обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Зазначена ухвала винесена судом всупереч позиції сторони обвинувачення, яка наполягала на обранні затриманому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тож на вказане рішення суду прокуратурою підготовлено апеляційну скаргу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1556