Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2022

Командира взводу «народної міліції ДНР» та трьох його підлеглих, які воювали на Сумщині, засуджено на 15 років із конфіскацією майна (ФОТО)

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури чотирьох жителів Донецької області визнано винними у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та участі у діяльності не передбаченого законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України). Також  двох осіб визнано винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).  

Вироками Октябрського районного суду Полтави особам призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

Наймолодшому засудженому – 25 років, найстаршому – 49. Наприкінці лютого цього року чоловіки вступили до так званої «народної міліції» самопроголошеної «Донецької народної республіки» та служили в одному взводі на посадах командира взводу, гранатометника, помічника гранатометника та снайпера. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

У складі незаконного збройного формування зловмисники приїхали на територію Сумської області, де виконували накази командирів російської армії, чергували на блокпостах, здійснювали перевірки осіб і транспортних засобів. Окрім цього, командир взводу спільно з військовослужбовцями РФ розграбував майно одного з підприємств, а помічник гранатометника – оселю  місцевого жителя.    

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

 Нагадаємо, нещодавно аналогічний вирок отримав командир відділення «народної міліції ДНР»   https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=314656

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1592