Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

Послідовна протидія браконьєрству. За незаконну риболовлю жителя Миргородщини визнано винним та зобов’язано відшкодувати понад 100 тис грн (ФОТО)

У квітні цього року 40-річний житель Миргородського району на р. Хорол у м. Миргород забороненим знаряддям – двома лісковими сітками загальною довжиною 75 м під час нересту здійснив вилов плітки, окуня, густера, щуки та інших видів риби загальною кількістю 62 штуки, чим спричинив навколишньому природному середовищу шкоду на загальну суму понад 100 тис. грн.

За публічного обвинувачення Миргородської окружної прокуратури вироком Миргородського міськрайонного суду чоловіка визнано винним у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України), і засуджено до 1 року обмеження волі та з врахуванням обставин, що пом’якшують покарання (сприяння розкриттю злочину, щире каяття тощо), на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Також судом задоволено пред’явлений до особи прокуратурою позов про стягнення на користь держави в особі Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області завданої браконьєрством шкоди.

Незаконно виловлену рибу та знаряддя лову конфісковано.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1456