Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Непогашена зарплата майже у 6 млн грн. Прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсним договору, укладеного всупереч інтересів державного підприємства та його працівників

Глобинською окружною прокуратурою в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до державного підприємства та приватного товариства з Києва пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору заліку однорідних зустрічних вимог.

Вказаний договір між підприємством та товариством укладено у березні 2021 року всупереч вимог Господарського кодексу України, Статуту підприємства, без погодження з Фондом та за наявності на підприємстві заборгованості із заробітної плати понад 250 працівникам. 

Маючи близько 6 млн грн боргу та реальну можливість отримати  кошти і розрахуватися з людьми, службові особи підприємства уклали з товариством договір заліку однорідних зустрічних вимог, відповідно до якого припинено зобов’язання товариства перед підприємством щодо погашення заборгованості за реалізацію сільськогосподарської продукції (зерна кукурудзи).

Унаслідок таких дій понад 8,7 млн грн не надійшли на рахунок підприємства, а люди залишилися без зарплати.

Наразі Господарським судом міста Києва відкрито провадження у справі.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1598