Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2022

Стоп наркотики. У Полтаві затримано групу з 4 осіб за підозрою у постачанні та збуті наркотичної сировини і прекурсорів (ФОТО)

У Полтаві викрито групу з 4 місцевих жителів за підозрою у скоєнні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

За даними слідства, очолювала групу 55-річна полтавка, яка налагодила постачання до Полтави наркотичної сировини та прекурсорів. До збуту «товару» наркозалежним особам жінка залучила трьох осіб – свою знайому, її сина та співмешканця.       

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронцями вилучено речовину, зовні схожу на макову солому, вагою понад 170 кг, яку направлено на експертизу, а також прекурсори, шприци, мобільні телефони, гроші.  

Наразі полтавцям повідомлено про підозру

у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також збуті наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинених повторно, за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна;

у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів з метою продовження незаконного обігу, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 306 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також за клопотанням слідчого і прокурора Октябрським районним судом Полтави усім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1403