Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Понад 120 тис грн шкоди, спричиненої державі унаслідок зловживання службовим становищем. Направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови сільської ради

Кременчуцькою окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови однієї із сільських рад Кременчуцького району, якій інкримінують зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, та службове підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачена, перебуваючи на посаді, уклала з полтавським товариством договір на розробку проєкту Центру громадської безпеки. У подальшому, попри не надані товариством послуги, жінка підписала акт виконаних робіт та завірила його печаткою, чим вчинила службове підроблення офіційного документа, на підставі якого сільська рада перерахувала товариству бюджетні кошти.  

За висновком судово-економічної експертизи, унаслідок вказаних неправомірних дій державним інтересам спричинено істотну шкоду на суму понад 120 тис. грн.

За процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Кременчуцьким районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1596