Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2023

Майже 700 тис грн шкоди, спричиненої державі внаслідок протиправної діяльності. На Полтавщині правоохоронцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишньому старшому майстрові лісу одного з лісництв Полтавщини повідомлено про підозру у замаху на розтрату ввіреного чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, та неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).    

За даними слідства, упродовж березня-квітня минулого року, будучи матеріально відповідальною службовою особою, яка виконує організаційно-розпорядчі функції, правоохоронець унаслідок службової недбалості допустив на території природно-заповідного фонду незаконну порубку понад 30 дерев породи дуб, граб, клен.

У подальшому за відсутності правовстановлюючих документів та товаро-транспортних накладних чоловік надав можливість своєму знайомому вивезти з лісництва майже 30 кубометрів деревини. Проте злочин не доведено до кінця з причин, що не залежали від волі особи, так як автомобіль із деревиною зупинили правоохоронці.

Унаслідок протиправних дій державі спричинено шкоду на загальну суму майже 700 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії здійснюються територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» органи лісової охорони віднесено до правоохоронних органів. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1675