Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Понад 2 млн грн до цільового фонду Полтавської обласної ради зобов’язано сплатити київське товариство за позовом прокуратури

Господарським судом міста Києва (суд І інстанції) задоволено позовну заяву Полтавської обласної прокуратури про стягнення з київського товариства до цільового фонду Полтавської обласної ради понад 2 млн грн (заборгованість, індекс інфляції та 3% річних від простроченої суми). 

Пред’явлення позову обумовлювалося не виконанням товариством зобов’язання про залучення та використання коштів на розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів Полтавської області за угодою, укладеною у жовтні 2019 року між товариством та Полтавською обласною радою і Полтавською обласною державною адміністрацією.

Товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ із подальшим видобуванням сланцевого газу, майже 3 роки не перераховувало гроші до вказаного фонду.

Несплата коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури населених пунктів призводить до недофінансування соціальних програм на вказані цілі та порушує інтереси держави, у зв’язку із чим прокуратура вживає заходів представницького характеру шляхом стягнення заборгованостей в судовому порядку.

Нагадаємо, нещодавно за позовами Полтавської обласної прокуратури два інші київські товариства зобов’язано сплатити до цільового фонду Полтавської обласної ради кошти на загальну суму майже 4,5 млн грн.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1535