Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Небезпека для довкілля. Колишню начальницю комунального підприємства підозрюють у забрудненні земельної ділянки та службовій недбалості (ФОТО)

За процесуального керівництва Диканської окружної прокуратури колишній начальниці одного з місцевих комунальних підприємств повідомлено про підозру у забрудненні земельної ділянки стічними водами, шкідливими для довкілля, та службовій недбалості, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у грудні минулого року, перебуваючи на посаді, жінка допустила забруднення земельної ділянки природно-заповідного фонду. Зокрема, з метою прочищення колектору каналізаційної насосної станції вона надала вказівку підлеглим працівникам на руйнування його частини. Проте унаслідок вказаних дій майже 7 тис. кв. м землі були забруднені стічними каналізаційними водами, а державі завдано шкоду на понад 140 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії здійснюються відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2307