Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Співпраця з представниками РФ під час окупації міста Ізюм – за державну зраду судитимуть колишнього правоохоронця (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника районного управління поліції міста Ізюм Харківської області, якому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).    

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації вказаного міста військовослужбовцями РФ правоохоронець зрадив присязі на вірність України та почав працювати в незаконно створеному місцевому відділі поліції. Обіймаючи посаду помічника чергового, а в подальшому оперативного чергового в так званому правоохоронному органі, він проводив роботу з населенням щодо дотримання громадського порядку, а також повідомляв представників окупаційної влади про скоєні правопорушення.  

Після звільнення міста військовослужбовцями ЗСУ чоловік втік на територію РФ. Наразі його оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні та оперативний супровід здійснювалися територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2068