Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2023

Підробка та продаж номерних знаків, водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів – підозрюють 2 полтавців (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито 2 жителів Полтави за підозрою у виготовленні та збуті підроблених номерних знаків та офіційних документів.

Йдеться про підробку і продаж автомобільних номерних знаків, водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, у тому числі іноземних держав.

За даними слідства, оголошення про «послуги» полтавці розміщували в мережі «Інтернет». Розпочинали роботу після отримання від клієнта передоплати на банківську картку. Подальший розрахунок за виконане замовлення відбувався накладеним платежем.       

Окрім цього, зловмисники за безцінь купували не розмитнені, крадені автомобілі, які у подальшому з підробленими свідоцтвами про реєстрацію продавали громадянам.

Під час обшуків за місцями проживання вказаних осіб правоохоронцями вилучено номерні знаки, документи з ознаками підробки, засоби для їх виготовлення та інші речові докази.  

Наразі одному з чоловіків повідомлено про підозру у

шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України);

підробленні та використанні завідомо підробленого офіційного документа, який видається та посвідчується установою, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою, збуті такого документа, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Спільнику, окрім вказаних статей, інкриміновано

виготовлення, зберігання, пересилання та збут незаконно виготовлених голографічних захисних елементів, вчинених за попередньою змовою групою осіб ( ч. 2 ст. 199 КК України);

несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, вчинених за попередньою змовою групою осіб, під час дії воєнного стану (ч. 5 ст. 361 КК України).   

За клопотаннями слідчого і прокурора підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з альтернативою внесення застави та домашній  арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Полтавським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1497