Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

Стягнення орендної плати та повернення земельної ділянки вартістю майже 9 млн грн територіальній громаді – задоволено позов прокуратури

У листопаді 2018 року між Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області та товариством із м. Карлівка укладено договір оренди на понад 18 га землі вартістю майже 9 млн грн.

Однак, порушуючи умови договору, товариство систематично не сплачувало орендну плату за користування земельною ділянкою, унаслідок чого упродовж березня 2020 - листопада 2021 років утворилася заборгованість на суму майже 400 тис. грн.   

Зважаючи на порушення інтересів держави в особі Ланнівської сільської ради, Решетилівською окружною прокуратурою до товариства пред’явлено позовну заяву про стягнення заборгованості, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади. 

Господарським судом Полтавської області (суд І інстанції) позов прокуратури задоволено.

Довідково: орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Систематична несплата земельного податку або орендної плати є однією з підстав припинення права користування земельною ділянкою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1643