Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Зловживання службовим становищем зі збитками у понад пів мільйона гривень – у Кременчуцькому районі підозрюють селищного голову (ФОТО)

За дорученням виконувача обов’язків керівника Полтавської обласної прокуратури голові однієї із селищних рад Кременчуцького району повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та використанні завідомо підробленого офіційного документа (ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у 2021 році селищний голова під час процедури публічної закупівлі транспортного засобу для територіальної громади надав перевагу учаснику торгів, який не відповідав кваліфікаційним вимогам. Унаслідок таких дій за понад 500 тис. грн бюджетних коштів було придбано автомобіль, експлуатація якого заборонена на дорогах загального значення, а територіальній громаді завдано збитків на вказану суму.  

У подальшому з метою перереєстрації транспортного засобу селищний голова надав до Територіального сервісного центру МВС України підроблене рішення сесії селищної ради щодо придбання транспортного засобу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 3068