Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Стягнення орендної плати та повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею понад 300 га – задоволено позов прокуратури

У вересні 2019 року Омельницька сільська рада Кременчуцького району та товариство із Чернівецької області уклали договір оренди на 5 земельних ділянок загальною площею понад 300 га.

Однак, порушуючи умови договору, товариство систематично не сплачувало орендну плату за користування земельними ділянками, унаслідок чого упродовж березня-листопада 2022 року утворилася заборгованість на суму майже 350 тис. грн.   

Зважаючи на порушення інтересів держави в особі Омельницької сільської ради, Кременчуцькою окружною прокуратурою до товариства пред’явлено позовну заяву про стягнення заборгованості, розірвання договору оренди та повернення земельних ділянок у комунальну власність територіальної громади. 

Наразі Господарським судом Полтавської області (суд І інстанції) позов прокуратури задоволено.

Довідково: орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Систематична несплата земельного податку або орендної плати є однією з підстав припинення права користування земельною ділянкою.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1632