Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2023

Незаконна порубка більше 700 дерев зі збитками майже 4 млн грн – судитимуть фізичну особу-підприємця (ФОТО)

Лубенською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця з Великої Багачки. Йому інкримінують незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, протягом серпня 2022 року у лісосмузі, на території Великобагачанської та Хорольської територіальних громад, без спеціального дозволу (лісорубного квитка) підприємець здійснив незаконну порубку більше 700 дерев породи в’яз, дуб, клен, ясен та інших.

Унаслідок протиправних дій вказаним територіальним громадам спричинено збитки на загальну суму майже 4 млн грн. З метою їх відшкодування прокурором до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділенням поліції № 2 Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1627