Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2023

Збільшення надходжень до бюджету за оренду землі на понад 5 млн грн – задоволено позови Решетилівської окружної прокуратури

Господарським судом Полтавської області (суд І інстанції) задоволено чотири позовні заяви Решетилівської окружної прокуратури про укладення додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок загальною площею майже 400 га, розташованих на території Новосанжарської селищної ради.

Прокуратура позивалася в інтересах Новосанжарської територіальної громади до місцевого приватного підприємства.

Підставою для звернення до суду стало не укладення підприємством із Новосанжарською селищною радою додаткових угод щодо збільшення розміру орендної плати за землю.     

З 2020 року 4 земельні ділянки перебували в користуванні підприємства, як сіножаті та пасовища, їх нормативно грошова оцінка становила майже 2 млн 845 тис. грн.   

У 2021 році підприємство змінило склад угідь земельних ділянок на ріллю, у зв’язку із чим їх нормативно грошова оцінка збільшилася до понад  7 млн 100 тис. грн.

Однак підприємство продовжило сплачувати орендну плату, як за пасовища та сіножаті.   

Зважаючи на порушення вимог Податкового кодексу України, Законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель», прокуратура звернулася з позовами до суду та відстояла інтереси громади. 

Довідково: при набранні рішеннями судів законної сили загальна сума надходжень до місцевого бюджету за користування вказаними земельними ділянками за рік збільшиться на понад 5 млн грн.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1185