Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

За позовом прокуратури товариство зобов’язано повернути Диканській селищній раді понад 100 га землі вартістю 25,6 млн грн (ФОТО)

Господарським судом Полтавської області (суд І інстанції) задоволено позов Диканської окружної прокуратури про розірвання договору оренди та повернення Диканській селищній раді понад 100 га землі вартістю 25,6 млн грн.

У 2020 році Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області та одне з товариств Полтавщини уклали договір оренди, відповідно до якого товариство отримало у користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення (сіножаті), розташовану на території Диканської територіальної громади. 

У подальшому товариство почало розорювати сіножаті та засівати кукурудзою, тобто використовувати земельну ділянку не за цільовим призначенням.

З метою захисту інтересів держави в особі Диканської селищної ради прокуратура звернулася з позовом до суду і довела порушення товариством вимог законодавства та умов укладеного договору.

Довідково: відповідно до ст. 35 Закону України «Про охорону земель» власники і землекористувачі, в тому числі орендарі, земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності зобов'язані, серед іншого, забезпечувати використання земельних ділянок за цільовим призначенням та дотримуватися встановлених обмежень (обтяжень) на земельну ділянку.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1403