Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2023

Майже 25 млн грн збитків при закупівлі автобусів – обвинувачують ексзаступницю головного бухгалтера кременчуцького підприємства

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишньої заступниці головного бухгалтера одного з кременчуцьких комунальних підприємств.

Жінці інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

За даними слідства, у 2019 році обвинувачена, перебуваючи на посаді, відповідала за організацію і проведення процедури закупівлі. Під час відкритих торгів щодо придбання транспортних засобів вона надала перевагу товариству, чия цінова пропозиція майже вдвічі перевищувала ціну офіційних представників заводу-виробника. 

У подальшому комунальне підприємство та товариство уклали договір на закупівлю 10 пасажирських автобусів за завищеною ціною.

За висновком комісійної судово-економічної експертизи, підприємству завдано майже 25 млн грн збитків. З метою їх відшкодування прокуратурою до обвинуваченої пред’явлено позовну заяву.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало ГУНП в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1598