Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Земельну ділянку вартістю понад 9 млн грн до комунальної власності Решетилівської громади зобов’язано повернути товариство за позовом прокуратури

Господарським судом Полтавської області (І інстанція) задоволено позовну заяву Полтавської обласної прокуратури про повернення з незаконної оренди 162,5 га землі вартістю понад 9 млн грн, розташованої за межами с. Остап’є.

У грудні 2018 року Великобагачанська районна державна адміністрація та товариство з Полтавського району уклали договір оренди, відповідно до якого ТОВ отримало вказану землю в користування для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однак районна державна адміністрація не мала права розпоряджатися земельною ділянкою, яка раніше перебувала у власності місцевого колективного сільськогосподарського підприємства, адже не належала до нерозподілених та невитребуваних земельних часток (паїв).

У грудні 2020 року з метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася з позовом до райдержадміністрації та товариства.

Наразі рішенням суду договір оренди визнано недійсним, а товариство зобов’язано повернути земельну ділянку до комунальної власності Решетилівської громади.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1445