Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2023

Підробка та продаж офіційних документів. На Полтавщині судитимуть учасників міжрегіональної групи, що діяла на території трьох областей (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно організаторки (жительки Кременчука) та одного з учасників (мешканця Чернівців) міжрегіональної групи.

Їм інкримінують пересилання з метою збуту та збут голографічних захисних елементів, а також збут підроблених офіційних документів, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 199,  ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 КК України).

Матеріали стосовно ще одного співучасника (жителя Закарпатської області) виділені в окреме провадження. Чоловіка оголошено у розшук.

За даними слідства, обвинувачена організувала групу наприкінці 2021 року. Жінка підшуковувала клієнтів і після отримання передоплати надсилала відомості про замовника (фотографії, анкетні дані тощо) чернівчанину, який пересилав їх мешканцю Закарпатської області для виготовлення підроблених документів: паспортів громадян України та інших держав, посвідчень водіїв, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, посвідок на постійне проживання іноземців на території України.

Залежно від складності роботи ціна коливалася від майже 4 до 13 тис. грн.

Послугами обвинувачених користувалися різні особи з метою уникнення від розшуку, ухилення від мобілізації та незаконного перетину державного кордону України.

Під час досудового розслідування встановлено понад 20 фактів підробки офіційних документів.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися слідчим управлінням, оперативний супровід – управлінням міграційної поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1477