Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2023

Кримінальні правопорушення проти миру та безпеки людства – правоохоронці Полтавщини викрили 3 осіб (ФОТО)

Правоохоронцями Полтавщини викрито 2 жителів Полтавської області (Миргородського та Полтавського районів), а також мешканку Харківської області, причетних до кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України, миру та безпеки людства.

За даними слідства, з початком повномасштабного вторгнення рф вказані особи на своїх сторінках у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі для необмеженого кола користувачів розповсюджували матеріали з возвеличуванням військовослужбовців та представників влади держави-агресора, що підтверджено висновками судово-лінгвістичних експертиз.

Окрім цього, жителька Харківщини поширювала інформацію із запереченням збройної агресії рф проти України та закликами до зміни меж території нашої держави.     

У вказаних матеріалах збройна агресія рф проти України називалася внутрішнім громадянським конфліктом, а Крим та тимчасово окуповані території – російськими.

Наразі двом жителям Полтавщини повідомлено про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Обвинувальний акт стосовно мешканки Харківщини направлено до Лозівського міськрайонного суду Харківської області. Жінці інкримінують поширення  матеріалів із закликами до зміни меж території України, а також матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф, тимчасової окупації частини території України, глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. 1 ст. 110, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Протиправні дії осіб прокурорами викрито спільно зі слідчими УСБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1645