Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2023

Гуртожиток – для студентів. Завдяки прокуратурі у Полтаві навчальному закладу повернуто частину приміщення

Полтавська обласна прокуратура забезпечила виконання рішення суду щодо повернення частини приміщення гуртожитку площею більше 70 кв. м вартістю понад 750 тис. грн Полтавському будівельному технікуму транспортного будівництва (нині – Полтавський фаховий коледж транспортного будівництва).

Прокуратурою встановлено, що у липні 2019 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізична особа-підприємець із Полтави уклали договір оренди нерухомого майна, згідно з яким ФОП передано у користування 2 житлові кімнати та ізолятор, розташовані на першому поверсі гуртожитку.

Однак укладений договір порушував вимоги законодавства, оскільки господарська діяльність жінки-підприємця не пов’язана з навчально-виховним процесом – у приміщеннях вона обладнала перукарню та кабінет масажу.

З метою захисту інтересів держави в особі Міністерства освіти і науки України прокуратура пред’явила до вказаного відділення та  фізичної особи-підприємця позовну заяву про визнання недійсним договору та повернення частини приміщення із незаконної оренди.

У січні 2022 року Господарським судом Полтавської області позов задоволено.

У подальшому рішення суду першої інстанції переглядали за скаргами відповідачів як в апеляційній, так і касаційній інстанціях. Проте суди погодилися з позицією прокуратури.  

Незважаючи на набрання рішенням суду законної сили ФОП добровільно приміщення не звільнила, що стало підставою для примусового виселення ФОП державною виконавчою службою.

Наразі завдяки вжитим заходам частину приміщення гуртожитку повернуто навчальному закладу.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1485