Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2023

Понад 40 позовів у сфері цивільного захисту населення заявлено прокурорами на Полтавщині

З метою захисту життя та здоров’я людей прокурори Полтавщини звернулися з позовними заявами до суб’єктів господарювання, які зобов’язані в належному стані утримувати захисні споруди упродовж періоду використання.

Підставою для пред’явлення позовів стали виявлені порушення. Йдеться про відсутність засобів пожежогасіння, вимірювальних приладів, документів, захаращеність приміщень сміттям тощо. 

Серед позовних вимог – зобов’язання власників та балансоутримувачів привести захисні споруди у придатний для використання стан. Окрім цього, у 2 позовах предметом розгляду є визнання за державою права власності на об’єкти цивільного захисту.   

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф проти України до Полтавського окружного адміністративного суду та Господарського суду Полтавської області заявлено 41 позов щодо 41 об’єкта цивільного захисту загальною площею більше 17 тис. кв. м, розрахованих на майже 15,5 тис. осіб.

Наразі задоволено 13 позовних заяв щодо 13 об’єктів загальною місткістю понад тисячу осіб та площею майже 1,3 тис. кв. м. Інші позови перебувають на розгляді.     

Захист населення залишається одним із пріоритетів діяльності прокурорів в умовах воєнного стану.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1352