Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2023

За незаконний продаж тютюну учасників організованої групи зобов’язано сплатити штраф, що майже втричі перевищує отриманий прибуток

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури трьох жителів Чернігівської області засуджено за збут незаконно виготовленого тютюну, вчинений організованою групою (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України).

У суді прокурором доведено систематичну реалізацію незаконно виготовленого підакцизного товару за відсутності відповідних ліцензій на право роздрібної торгівлі чоловіком та його знайомими.

Готовий товар організатор групи отримував у своїх родичів, матеріали стосовно яких виділені в окреме провадження. У подальшому учасниці групи розміщували в інтернеті оголошення про продаж та підшуковували покупців. Ціна, спосіб оплати і доставки обговорювалися з кожним клієнтом індивідуально.

Упродовж 2021-2022 років незаконно виготовлений тютюн спільники продавали в Житомирську, Дніпропетровську, Чернігівську та інші області. Мешканцям Полтавщини вони реалізували більше 370 кг тютюну на понад 90 тис. грн.

Наразі усі троє зобов’язані заплатити штраф, що майже втричі перевищує протиправно отриманий прибуток. 

Вироком Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області (І інстанція) вказаних осіб визнано винними та оштрафовано на загальну суму понад 270 тис. грн.   

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1563