Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Андрій Костін в Полтаві провів нараду з прокурорами та правоохоронцями прифронтових регіонів

В ході робочої поїздки на Полтавщину Генеральний прокурор Андрій Костін провів нараду з керівниками прокуратур та правоохоронних органів східних регіонів.

Він чітко окреслив пріоритетні напрями роботи і нагальні завдання та звернув увагу на недоліки в роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку.

Першочерговим завданням для прифронтових областей є протидія посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, наголосив Андрій Костін.

«Прокурори та правоохоронці прифронтових регіонів щодня стають свідками страшних реалій війни і часто навіть ризикують власним життям, аби належним чином зібрати докази воєнних злочинів терористів. Це колосальний обсяг роботи, який лягає саме на ваші плечі, й вимагає системності та злагодженості. Бо найважливіше зараз фіксувати все, щоб не втратити жодного доказу», – констатував Генпрокурор.

Винятково важливе значення для захисту інтересів держави має наступальна протидія злочинам проти основ національної безпеки України. Зважаючи на те, що прифронтові області тривалий час перебували під значним впливом російської пропаганди, особливої уваги потребує боротьба зі зрадниками та колаборантами.

Також серед пріоритетів у діяльності органів правопорядку прифронтових регіонів має залишатися протидія кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. Передусім потребує невідкладного вирішення нагальна проблема надходження наркотичних засобів до військових формувань.

«Це зумовлює нагальну необхідність в активізації зусиль, спрямованих на встановлення та перекриття каналів потрапляння у війська заборонених речовин, протидію їх розповсюдженню серед військовослужбовців та виявленню фактів організованої злочинності у цій сфері», – наголосив Андрій Костін.

Надважливим та життєво необхідним для східних регіонів, які щодня піддаються масованим атакам ворога, є питання належного функціонування об’єктів цивільного захисту населення.

«Результати обстежень по державі укриттів, чверть із яких є непридатною, вражають та яскраво свідчать про те, що за півтора року повномасштабного вторгнення посадовці виявилися неспроможними забезпечити захист людей. І я вимагаю, щоб кожен такий факт було перевірено, а всіх винних – покарано», – зазначив Генпрокурор.

Також серед першочергових задач, які окреслив Андрій Костін: безкомпромісна боротьба з корупцією, ефективне розслідування фактів розкрадань військового майна та бюджетних коштів, спрямованих на потреби оборони, протидія незаконній реалізації гуманітарної допомоги, боротьба з організованою злочинністю, особливо в сферах національної безпеки, обігу вогнепальної зброї, незаконного переправлення громадян через державний кордон.

Генпрокурор вчергове акцентував увагу на нагальному та вкрай гострому питанні доброчесності працівників прокуратури. Він наголосив, що кожен факт негідної поведінки будь-якого правоохоронця чи прокурора отримає відповідну правову оцінку.

«Я хочу, щоб кожен із вас усвідомив, що ми отримали безпрецедентну можливість довести суспільству нашу дієвість, стійкість та принциповість, забезпечивши надважливу в реаліях сьогодення річ – справедливість», – констатував Андрій Костін.

Участь у нараді взяли керівники Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської обласних прокуратур, Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, а також керівництво слідчих підрозділів Головних управлінь Нацполіції, СБУ, ДБР, БЕБ.

кількість переглядів: 11517