Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2023

Воювали проти України – обвинувачують 4 жителів Донецької та Луганської областей (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти стосовно 4 жителів Донецької та Луганської областей, яким інкримінують державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).   

За даними слідства, у 2022 році обвинувачені перейшли на бік окупантів. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил рф, зброю та боєприпаси. Чоловіки служили на посадах стрільців у різних мотострілкових бригадах, батальйоні територіальної оборони «Прізрак» та оперативно-бойовому тактичному формуванні «Каскад».

У складі незаконних збройних формувань «лнр» та «днр» вони брали участь у бойових діях проти українських захисників та здійснювали окупацію територій України. Окрім цього, виконували накази командирів російської армії, облаштовували блокпости, евакуювали поранених і загиблих військовослужбовців держави-агресора.

У січні та червні 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли чоловіків у полон. Наразі особи перебувають під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні – УСБУ в Полтавській області.   

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 10512