Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2023

Переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон – викрито чотирьох жителів Полтави та Закарпаття (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 4 жителям міста Полтави та Закарпатської області.

Їм інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та керівництво такими діями, вчинені за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему незаконного перетину державного кордону для військовозобов’язаних громадян України.  

Полтавці підшуковували чоловіків, які мали намір виїхати до країн ЄС, і відправляли на Закарпаття. Там приїжджих зустрічали співучасники злочину, які забезпечували перетин кордону поза офіційним пунктом пропуску.

Ціна таких «послуг» становила майже 5 тис. доларів США з однієї людини.

Правоохоронці припинили протиправні дії осіб під час спроби перетину кордону 6 мешканцями Полтавської, Львівської, Харківської та інших областей. Попередньо чоловіки передали учасникам групи готівку в іноземній валюті, еквівалентну сумі у понад 1 млн грн.    

    

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідчі дії здійснюються ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 10842