Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2023

Консолідація зусиль правоохоронців задля підвищення ефективності діяльності – проведено координаційну нараду (ФОТО)

Під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Євгена Гладія 9 серпня проведено координаційну нараду з обговорення стану протидії злочинності та ефективності правоохоронної діяльності в умовах воєнного стану.

Головний меседж – консолідація зусиль правоохоронців області задля підвищення ефективності діяльності на пріоритетних напрямах. Серед них – документування злочинів проти основ національної безпеки та пов’язаних зі збройною агресією, захист економічних інтересів держави, протидія махінаціям із гуманітарною допомогою.  

 «Розкрадання гуманітарної допомоги – злочин, що підриває авторитет держави на міжнародній арені та роль волонтерства у підтримці підрозділів оборони і вимушених переселенців», - зазначив Євген Гладій.    

На нараді наголошувалося на активізації викриття та розслідування фактів незаконного обігу зброї, корупції, нарко- та організованої злочинності, протидії шахрайським схемам вимагання коштів у сімей загиблих військовослужбовців, а також кіберзлочинності, яка набирає загрозливих масштабів.  

У заході взяли участь очільники правоохоронних органів Полтавщини,  начальники структурних підрозділів апарату обласної прокуратури та керівники окружних прокуратур.

Довідково: упродовж І півріччя 2023 року прокурорами проти основ національної безпеки України до судів скеровано 42 обвинувальних акти.

За фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників притягнуто до кримінальної відповідальності 28 осіб. 

Знешкоджено 17 організованих груп.

У бюджетній сфері направлено до судів 30 обвинувальних актів.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 9666