Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2023

З метою захисту інтересів територіальної громади прокуратура позивається до товариства з Полтавського району

Полтавською обласною прокуратурою заявлено позов до одного з товариств Полтавського району про стягнення понад 2 млн грн (індекс інфляції та 3% річних від суми заборгованості).

Прокуратура позивається в інтересах держави в особі виконавчого комітету Щербанівської сільської ради. Наразі Господарський суд Полтавської області відкрив провадження у справі.

Підставою для звернення до суду стало не виконання товариством  рішення Господарського суду Полтавської області, ухваленого у лютому  2022 року, про стягнення майже 4 млн грн пайової участі (внеску) у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури  с. Розсошенці.

У травні 2019 року виконавчий комітет Щербанівської сільської ради та товариство уклали договір, предметом якого став пайовий внесок ТОВ на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при будівництві багатоквартирного житлового будинку у вказаному населеному пункті.  

За умовами договору ТОВ повинно перерахувати на рахунок  виконавчого комітету Щербанівської сільської ради 4% (майже 4 млн грн) від загальної кошторисної вартості будівництва до прийняття об’єкта в експлуатацію, але не пізніше 31 грудня 2020 року, однак до цього часу своїх зобов’язань не виконало, що стало підставою для нарахування додаткових штрафних санкцій.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 4950