Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2023

Незаконна порубка ясенів на понад пів мільйона гривень – судитимуть мешканця Чутівської територіальної громади (ФОТО)

Диканською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного мешканця Чутівської територіальної громади за незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки, та збут незаконно зрубаних дерев (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у січні цього року в лісосмузі, неподалік с. Василівка, без спеціального дозволу (лісорубного квитка) чоловік незаконно спиляв 29 ясенів, які у подальшому реалізував місцевому жителю.

 

Унаслідок протиправних дій Чутівській територіальній громаді завдано шкоду на загальну суму понад 500 тис. грн, з метою відшкодування якої прокуратурою до «лісоруба» пред’явлено цивільний позов.  

Під час обшуків за місцями проживання обвинуваченого та особи, яка придбала ясени, правоохоронці вилучили 2 бензопили та 18 кубометрів деревини. На речові докази накладено арешт.

Також під час досудового розслідування встановлено причетність чоловіка до іншої порубки ясенів, унаслідок якої вказаній територіальній  громаді завдано шкоду на майже 90 тис. грн. Слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 246 КК України тривають.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 5067