Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

Завдяки прокуратурі укриття на території Білицької селищної ради привели у готовність

В умовах введеного в Україні воєнного стану цивільний захист населення є важливим елементом національної безпеки та складовою системи обороноздатності. Одне з провідних місць у вказаній системі займає належне функціонування колективних засобів захисту – захисних споруд.
На балансі одного з підприємств, розміщеного на території  Білицької селищної громади, перебуває захисна споруда цивільного захисту, площею майже 473 кв. м, яка здатна розмістити до 150 осіб.
Органами прокуратури встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням та тривалий час перебуває в неналежному технічному стані.
Чинним законодавством на балансоутримувачів та власників об’єктів цивільного захисту покладено обов’язок утримання, контролю та здійснення технічного обслуговування таких об’єктів у період їх використання.
Решетилівською окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до комунального підприємства про зобов’язання приведення захисної споруди цивільного захисту в належний технічний стан та готовність до укриття населення.
У ході судового розгляду відповідачем до суду було подано всі необхідні документи, що свідчать про виконання вимог прокуратури.
Наразі підприємством вжито відповідних заходів та приведено укриття у готовність і використання за призначенням.
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратур
кількість переглядів: 3453