Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

Зґвалтування малолітнього, зберігання та збут дитячої порнографії – скеровано до суду обвинувальний акт стосовно харків’янина

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного жителя Харкова, якому інкримінують зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла 14 років, умисне зберігання та виготовлення і збут дитячої порнографії (ч. 4 ст. 152, ч.ч.1, 3 ст. 301-1 КК України).
Подія сталася в червні 2022 року неподалік одного з готелів Полтави. Обвинувачений зґвалтував малолітнього хлопчика, виготовив графічні файли порнографічного характеру із зображенням останнього,  які в подальшому через  месенджер відправив іншій особі.
Зловмисник переховувався від слідства. Завдяки скоординованій роботі прокуратури та поліції його відшукали, затримали та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснювалося Полтавським районним управлінням поліції ГУНП в Полтавській області.
Обвинувачений – уродженець рф, громадянин України, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 3898